RODO a ustawa o ochronie danych osobowych

Poznaj różnice między unijnym Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO) a obowiązującą jeszcze ustawą o ochronie danych osobowych.

O tym, że 25 maja zaczynają obowiązywać nowe przepisy dotyczące ochrony danych osobowych nie trzeba nikomu przypominać. Ale czy wiesz, jakie są różnice pomiędzy obecnie obowiązującymi przepisami, a nowymi? Czy jesteś pewien, że Ciebie i Twojej firmy RODO nie dotyczy? Czy wiesz, kto odpowiada za naruszenia i jakie grożą kary?

Na te oraz inne pytania znajdziesz odpowiedź podczas webcastu w dniu 18 maja o godz. 10.00. Zgłoś swój udział już dziś!

Podczas spotkania zostaną poruszone poniższe zagadnienia:

1. Podstawowe pojęcia z zakresu ochrony danych osobowych.

2. Odpowiedzialność finansowa i karna za naruszenia zasad ochrony danych.

3. Zasady przetwarzania danych osobowych oraz uzyskiwania zgód na ich przetwarzanie.

4. Zabezpieczenie danych osobowych.

5. Obsługa incydentów związanych z naruszeniem bezpieczeństwa danych.

6. Prawa osoby, której dane są przetwarzane.

7. Panel dyskusyjny.

Można również przesyłać pytania na adres: bok@rodoconsulting.pl

Webcast poprowadzi ekspert RODOConsulting z zakresu bezpieczeństwa danych osobowych z wieloletnim doświadczeniem: Adam Kondratowicz – Certyfikowany Administrator Bezpieczeństwa Informacji oraz Inspektor Kontroli Wewnętrznej Systemu Ochrony Danych Osobowych, Audytor Wiodący ISO 27001 i 9001, absolwent Wojskowej Akademii Technicznej i Szkoły Głównej Handlowej.

Wystarczy, że zgłosisz swój udział, a następnie w wyznaczonym terminie dołączysz do uczestników, logując się za pomocą przesłanych danych.

Jak możemy Ci pomóc?

Skontaktuj się z naszym biurem w Twojej okolicy lub wyślij zapytanie o naszą ofertę.

DZIĘKUJEMY ZA ZAINTERESOWANIE USŁUGAMI NASZEJ FIRMY. WYPEŁNIJ KARTĘ KLIENTA I PRZEŚLIJ NA NASZ ADRES. Z PRZYJEMNOŚCIĄ PRZEDSTAWIMY NASZĄ OFERTĘ WSPÓŁPRACY.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other